Selecteer een pagina

UPDATE: het overzicht met uitjes/activiteiten en evenementen is weer bijgewerkt! Nog meer leuke ideeën op een rij.

Oorspronkelijke bericht 27 mei 2022:

Waarschijnlijk hoor jij het ook regelmatig voorbij komen: kinderen spelen steeds minder buiten en zitten steeds meer uren naar een schermpje te kijken.

Natuurlijk zijn kinderen in de zomer meer buiten dan in de winter, volwassenen tenslotte ook, maar ook in de lekkere periode is een schermpje een makkelijke oplossing als ze zich vervelen. Hoe vaak zeggen ze wel niet 5 minuten nadat ze uit school gekomen zijn: “ik verveel me”. Juist door minder schermtijd wordt een kind creatiever in het bedenken van activiteiten. Je kan natuurlijk voetballen met een bal, maar als je creatief bent zijn er veel meer spellen te bedenken.

Nog 6 weken en dan begint in onze regio alweer de zomervakantie, tijd om eropuit te gaan.

In regio Westland zijn enorm veel leuke uitjes/activiteiten (en zeker niet altijd dure) te doen. Het voordeel van een uitje in de regio is dat er geen lange autorit aan vooraf hoef te gaan en er dus niet een hele dag gepland hoeft te worden in de toch al vaak overvolle agenda.

Wij hebben wat uitjes/activiteiten voor je op een rijtje gezet (zie link onderaan dit bericht), zodat je heerlijk op de fiets kunt stappen (een bakfiets huren staat ook bij de tips). Sommige zijn gratis, bij andere zijn er wel kosten/entree aan verbonden.
Check even de openingstijden en het weerbericht voordat je vertrekt.

Heb je één van de uitjes gedaan? Wij horen graag wat jij en de kinderen ervan vonden. Heb je nog leuke ideeën voor ons? Geef die dan ook door zodat we de lijst kunnen uitbreiden.