Selecteer een pagina

 

In dit filmpje zie je hoe de zorgverleners binnen het Plein van Welzijn met elkaar samenwerken op gebied van kinderen met voetproblemen. Samantha van Schie is kinderpodotherapeut en ziet regelmatig kinderen met pijnklachten in de voeten en kinderen die moeite hebben met bewegen. Een kind hoort geen pijn in de voeten te hebben tijdens een wandeling of tijdens het sporten. Ook hoort een kind niet vaker dan leeftijdsgenootjes over zijn of haar voeten te struikelen of gedragen te worden nog voordat u de ijsberen in Blijdorp heeft bereikt. Als dit wel zo is, dan kijkt Samantha bij een podotherapeutisch onderzoek of de stand van de voeten en/of benen te maken heeft met de pijnklachten. Daarbij vraagt ze ook aan het kind om aan te wijzen op een van de voetmodellen waar de pijnklachten zitten om nog een beter beeld te krijgen. 

Meestal is een paar stevige schoenen, gedegen advies, het aanpassen van de belasting of kinderfysiotherapie voldoende, maar dus niet altijd. In deze gevallen geeft correctie van de voetstand door middel van podotherapeutische zolen vaak een direct verbetering. 

Heeft uw kind pijnklachten tijdens of na het sporten, wandelen of rennen? Of kan uw kind niet meekomen met leeftijdsgenootjes bij het bewegen? Neem dan contact op met Samantha via: https://www.podotherapiewestland.nl/.