Selecteer een pagina

Eenvoudige courgettesoep

In het weekend is er vaak wat meer tijd om te koken en komt er een grote pan soep op tafel. Op maandag gaat er makkelijk een restje mee naar het werk. Even opwarmen en je hebt een gezonde lunch klaar staan. Hier staat de link naar recept voor de soep.

Nog een tip voor de Westlanders onder ons. In het Westland vind je bij veel tuinders stalletjes langs de weg met verse groente. Zo ook courgettes aan de Laan van Heilige Lambertus in ‘s-Gravenzande.

 

Gezonde eiersalade

Het is gemak om een kant en klare salade mee te nemen in de supermarkt, maar als je eenmaal je salade een keer zelf gemaakt hebt, wil je niet meer anders. Het is erg simpel en nog eens veel gezonder. Hier staat de link naar het recept voor eiersalade, maar ook bijvoorbeeld tonijnsalade, oude kaas pesto met kip en komkommersalade kan je in een handomdraai maken. Lekker op een cracker, (geroosterde) boterham of rijstwafel.

 

 

Lunch op een stokje

Deze leuke invulling van het broodblik zagen wij voorbij komen, dus zonde om niet te delen.┬áHier een link de ingredi├źnten en de bereiding. Denken jullie ook niet dat de kids hun broodblik nu netjes leeg zullen eten?