Selecteer een pagina

Eindelijk is het dan zover, er groeit een klein mensje in je buik!

Wat nu? De eerste echo wordt gepland om jouw/jullie wondertje te aanschouwen. En dan gaat het beginnen; je moet na gaan denken over een kraamzorg, maar ook kinderopvang, erkening etc.

Er verandert een hoop in je lichaam. Je lijf groeit, je borsten, je buik. Maar ook je haar, huid of nagels kunnen veranderen in de zwangerschap. Dit komt omdat de groei van het kindje je lever wat meer belast. De afvalstoffen van het kindje gaan namelijk ook naar jouw lever waardoor deze soms wat extra aan het werk wordt gezet. Dit kan er soms voor zorgen dat je klachten ontwikkelt ter hoogte van de rechter ribbenboord maar ook klachten van ontstekingen van de huid of eczeem achtige klachten en of droge huid. Het kan ook zo zijn dat de kwaliteit van je huid, haar en nagels beter worden, zeker naarmate het kindje groter wordt werkt de lever van je kindje ook mee om je bloed te zuiveren. Dit verklaart ook gelijk waarom je in de zwangerschap vaak een betere weerstand hebt, je hebt immers 2 immuunsystemen die aan staan!

Osteopathie kan verlichting bieden tijdens je zwangerschap. Allereerst onderzoeken we eerst het bekken en buikgebied. Wanneer nodig proberen we spanning weg te nemen door middel van van zachte technieken en mobilisaties.