Nellie van den Berge

Verpleegkundig Overgangsconsulent

Nellie is een gedreven ondernemer die vrouwen in balans wil krijgen. Ze is ontzettend enthousiast en heel punctueel in alles waar ze zich voor inzet. Een echte duizendpoot die niks uit de weg gaat.

Met De vrouw in balans wil zij vrouwen in de overgang ondersteunen in deze levensfase door informatie te geven wat de overgang betekent en hoe de vrouw (en de partner) hiermee om kan gaan. Zij hoopt hiermee dat vrouwen hun levensvreugde zoveel als mogelijk weten te behouden of te hervinden en de verschijnselen of klachten tot een minimum te beperken.

Naast verpleegkundig overgangsconsulente is zij tevens werkzaam als diabetesverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk en bij een zorgorganisatie van en voor huisartsen. In deze functie bemerkte zij dat (verergering van) gezondheidsproblemen voorkomen konden worden door duidelijke informatie maar dat vrouwen in de overgangsleeftijd hier vaak niet veel over wisten. Dit was voor haar het startpunt om met een eigen praktijk te beginnen. Zij wil dat er meer erkenning komt voor de impact die de overgang kan hebben op het leven van een vrouw.

Als diabetesverpleegkundige leerde zij Mike kennen en kreeg zij de gelegenheid om spreekuur te gaan houden op het Plein van Welzijn. Zij deed dit in eerste instantie thuis maar door spreekuur op het Plein van Welzijn te doen met vaste tijden, geeft dit haar (tenslotte ook een vrouw in de overgangsleeftijd die meerdere ballen hoog probeert te houden) meer rust. Daarnaast geeft het samenwerken met de overige disciplines op het Plein van Welzijn haar veel plezier, het zijn net zulke enthousiastelingen als Nellie zelf!

Zij werkt op woensdagochtend of woensdagavond en op zaterdagochtend of vrijdagmiddag op het Plein van Welzijn.

Via haar website devrouwinbalans.nl kan direct een afspraak gemaakt worden.